Dos anys de la primera PCR positiva

Dos anys de la primera PCR positiva

Tot just ahir va fer dos anys que vam comunicar la primera PCR positiva de Covid. Era 2 de març de 2020 quan una de les primeres mostres amb sospita de SARS-CoV-2 va donar positiu. Només havien passat tres dies des que havíem posat en marxa la prova PCR-rt  SARS-CoV-2 al nostre laboratori. Érem el primer laboratori a Catalunya, després de l’Hospital Clínic, que oferia aquesta determinació.

Dos anys després hem superat les 665.000 proves Covid i hem diagnosticat més de 54.500 positius. Hem parlat amb la Coordinadora de Biologia Molecular, la Dra. Alba Vilas que ha liderat aquesta voràgine des del primer dia i ens ha explicat les situacions viscudes en el transcurs d’aquests dos anys. Destaca per sobre de tot, la implicació i esforç de l’equip de persones que ha estat al capdavant i l’actitud proactiva i col·laborativa dels companys.

“Hi ha hagut moments desbordants perquè arribaven més mostres de les que podíem assumir. En un principi la tècnica era molt manual i incorporar gent a l’equip no va ser fàcil, havies de formar als nous companys i necessitaves a la vegada moltes mans. De mica en mica els equips s’han consolidat i la inversió realitzada per a la incorporació de nova maquinària, ens ha permès automatitzar moltíssim la tècnica”.